Monday, 29 September 2014

misteri nusantara.


okay. banyak betei cerita yang aku nak gebang tertangguh macam XPDC Gunung Stong, Induksi Pulau Pangkor, dan aktiviti outdoor yang aku saja nak share kat korang yang still menyibuk kisah hidup aku ni kekeke. terutamanya pasal Rakan Muda Wawasan Desa (RMWD) kat Johor haritu. acahacah busy padahalllllllllll malas. melagha je pun kerjanya aku kat bilik ni. sem ni kelas tak banyak, ada dua hari cuti. tapiiiiiii bila nak start writing thesis ni? T_T takpe. kita cerita pasal satu program ni dulu. sebab ada orang request kan. ahaks. *sebenarnya pasal nak tunjuk gambor jerrrsssss* 

Malam Secangkir Budi Seindah Memori Sekretariat Rakan Muda Universiti Putra Malaysia 2014  


27th September 2014. kita dah gerak ke Dewan Zaaba KPT since 8.30 pagi lebih sikit pasal pakcik bas tu pergi sarap tak ajak pulak. kemas barang, set up dewan, deko segala and started with a talk, takdelah talk pun. lebih kepada sembang santai kate ko oleh President of Malaysia Gold Award Association, En. Suhail bin Mohamed Kamaruddin. orang besar ni. yang aku tau dia baik dengan YBKJ hewhew. sama macam tahun lepas jugak dia ada sembang dengan kitorang. then, baru start final rehearsal and preparation. 


sebelum tetamu datang, haruslah bergambar segala dulu sebab nanti busy nak buat kerja memasing.

meja pendaftaran
pentas
photo booth
pintu gerbang/red carpet/baju raya haritu kehkeh

makwe Zorro
 masa ni macam macam ragam. dengan topeng nya, dengan baju nya, dengan mekap nya. dengan perangai nya. haha. aku rasa happy gila malam tu.



Chum
Mirul and Faiz | Pres and TP
Fitri/Kecik/Nabilah #GMIK
Ecah/Zairie 
Iffah/Syue
Faiz/Eiya|Pengarah Program/Mirul
my partner barai haha/Akmal
Nini/Shila
Kak Ain
my new family members of SRMUPM #GMIK - GengMadeInKluang
nanti aku cerita pasal bebudak ni haha.
my bie yang selalu gossip pasal lelaki kahkah.
KakSu yang suka tido time hujan/Nana blurrr
Akim
Ayub and Emi

dinner ni khas untuk mantan-mantan SRMUPM and student SRMUPM yang dah final year. tahun lepas pun ada cuma aku tak buat satu entry khas lah. 





with En. Suhail










the legend
le KBN <3

Prom King and Queen | Shah and Ema
pemenang Anugerah Gaya Hidup Rakan Muda, Anugerah Ketokohan Rakan Muda, Anugerah Tinta Rakan Muda, dan Anugerah Gemilang Rakan Muda
Shah and Farid, sesi karaoke larut malam
dan seperti tahun lepas, aku in charge part persembahan. tudiak pening kott nak fikir apa nak dipersembahkan. kalau tahun lepas, kita ikut idea orang tahun ni kita kena kasi idea untuk orang ikut pulak. kekonon naik pangkat lah kehkeh. persembahan pembukaan, persembahan masa makan, gimmick, dan persembahan penutup. belivit onot, kebanyakan idea datang last minute. seminggu sebelum hari kejadian. kekangan kekangan yang dihadapi sedikit sebanyak menekan mental aku ni. tapi Allah itu kan Maha Mengasihani. Dia kasi aku orang-orang yang memang aku perlu. for those who were involved langsung dan tak langsung, I thanked you with all my heart. saranghaeee aherher.

gimmick with Husaini
persembahan masa makan, aku start dengan chorus "I Want To Spend My Lifetime Loving You" by Marc Anthony and Tina Arena dengan petikan gitar Akmal. then, Fitri collaborate dengan Akmal "Nothing Better Than Love" by Lenka.  Ecah masuk dengan "Let Her Go" by Passenger and ditamatkan dengan "Two Is Better Than One" by Boys Like Girls ft. Taylor Swift oleh aku and Akmal. hehe. tahun lepas tak sempat nak duet dengan Shah lagu "Lucky" pasal VIP habis makan cepat nau. XD

with the legend of persembahan | Shah
partner gimmick persembahan penutup yang kalau amik gambar reramai, dia paling rendah 
persembahan penutup aku start dengan chorus Ratuku by Awie dan akhirkan dengan Terima Kasih by Awie jugak, duet dengan Faizzuddin yang jempala haha. XD

meet my awesomeness, Abddul Halim ;p
the friendship journey which only us know how it goes ;)
overall alhamdulillah semua berjalan lancar. takde salah step macam last year heww, dan dipuji VIP. majlis ni takdelah flawless tapi kalau dah berjaya sampai ke penghujungnya, it is considered as a success lah kan. so, before iols menyemak kat news feed instagram uols, iols nak market kat sini dulu. aherherher.

besides having fun, aku dapat kenal dengan mantan yang aku tak kenal, and tahu sikit sejarah dalam SRMUPM ni. memang legend. *assignment yang Abg Bob and Abg Hairi kasi tak siap lagi* 

terima kasih kepada semua yang terlibat dalam menjayakan Malam Secangkir Budi Seindah Memori 2014 SRMUPM yang bertemakan Night Of The Mysterious Masquerade. mohon maaf atasa segala salah dan silap. till we meet again, and majulah SRMUPM. hehehe. majlis tahun depan, mohon lagi gempak untuk meraikan iols pulak :D kalau ada cerita yang terlepas, mohon comment yee hahaha.

last but not least,

SRMUPM BESTTTTTTTTTTTT !!!
*with Miss Shomi Kim*
brace yourselves, posts on instagram are coming.

p/s :: tazzabar nak balik raya!