Monday, 29 June 2015

...

Tuhan,

ampunkanlah dosa-dosa aku. permudahkanlah urusan aku.

aku dah penat.

Saturday, 20 June 2015

hai.

hewhewhew. lama betei tak mengepost cerita. hm hm. malas? (macam biasa ) Kepong tak dapat line YES 4g? (alasan). tapi memang betul pun!! rasa macam loser jugak lah. Kepong Keyyel kott. tapi kerja (praktikal) kat FRIM Kepong Selangor. cara. :p

it's Ramadan. happy fasting everyone! selamat menjalani Ramadan dengan penuh keberkatan. insyaAllah aamiiin. ehehe.



so, ni tahun kedua aku puasa di perantauan sejak tahun lepas. tapi kali ni takdelah nak buat Episod Anak Perantau sangat kann aherher. klik link untuk baca,


kali ni pulak sebab aku still lagi dalam internship period. two weeks to go baybayh! lepas tu insyaAllah konvooooooo. tazzabaq! tazzabaq! tazzabaq! nanti datang bawak hadiah okay thanks bye. :p

future plan? erm buat masa ni, aku memang takde plan nak sambung masters pun huhu. sebab ermmm tak baik nak kata macam ni tapi tu lah dia. aku dah kurang desire untuk belajar. aku nak kerja, dapatkan income sendiri, bayar hutang kat negeri Melaka, belikan Umi vacuum robot atau iron butik, dan kahwin. eh. aherher. :p tapi ni plan lah kan. buatnya tetiba nanti semnagat membara nak belajar muncul kan. harapharap tak haha. kalau korang ada recommended jobs tu bolehlah contact aku eh hehe. tapi lepas habis nanti insyaAllah aku sambung dulu buat part time kat FRIM tu under bos lain pulak. :)

internship 6 bulan ni memang agak mental lah jugak. pasal? time orang cuti sem haritu, aku dah start intern. time diorang dah masuk cuti sem baru, aku tak habis-habis lagi intern. herrrr sobs. bertabahlah Syaa ku sayang. yang penting lepas ni dah graduate! weehooo~

lokasi : Hutan Simpan Jerangau

hurm hurm nak sembang apa lagi ek. banyak je aku nak update tapi tu lah semua cerita program yang lepas. lama-lama cerita dia memang tak lah kan. sejak intern ni macam pasif sikit hidup aku. wuwuwu. rinduuuu program bagai-bagai dulu. #SRMUPM. panjat gunung, main air sungai air terjun, masuk hutan, camping, masak-masak, insta foto stylo dengan caption yang catchy. yekeeee kehkeh. I'll be missing zaman belajar. seriously. bukan kuliah lah tapi. hehe. kalau aku tak join SRM mesti punya lah aku macam takde life kat UPM tu. perghhh market lebih siak (ayat Halim) SRMUPM ni hahaha. rindu korang! #KBN #GMIK

sunrise at Bukit Tabur - East
last hiked, Bukit Tabur - East
 okay dah. apa-apa pun, raya nanti kat Melaka jee. Ayah pun dah pindah kerja kat Sabah. yang paling terasa kehilangan dia aku rasa of course lah Khun, si kucing yang gendut jale-jale. T_T dia sakit kott masa bapak aku memula takde. berapa hari entah dia tak balik rumah. kesian dia. hm cedeh. takpelah asalkan ada jugak dia balik makan. makwe yang dia cari entah dah jumpa ke belum. nak jugak tengok family dia tu. kekeke.



nak cerita pasal internship 6 bulan kat sini, nantilah dulu. tipulah kalau kata takde pun keseronokannya. masa kena duduk office lah je yang tak best. masa kerja luar bestttt sangat hewhew.

oleh  yang demikian, sekian sahaja cerita aku yang hambar ini, any typo abaikan. annyeong~~

p/s :: ASG katanya. 


Friday, 12 June 2015

merenyam.


rasa nak ada boyfriend. rasa nak kahwin. hormon apa yang membiak ni? abnormal. T_T tapi lagu ni sweet. k bye.