Thursday, 26 June 2014

Anak Perantau episod 2.

UPM ni banyak sebenarnya tempat menarik. salah satu yang famous, 'Pokok Nan Sebatang'. kalau ada antara korang yang taktau cerita Lagenda Budak Setan tu, mungkin belum cukup famous lah kot aherher. tapi sayang seribu kali sayang, tempat tempat macam tu perlukan surat kebenaran daripada pihak Taman Pertanian Universiti (TPU).

aku tak faham betul lah kenapa. sebab basically, orang pergi situ untuk photoshoot. bukan picnic, camping, dan sebagainya. lagipun, we are UPM students. kalau outsider tu, lain cerita lah kan macam nak shooting filem ke apa. sedih bila kena 'halau'. tapi, bila shoot kat bawah bukit tu, takde pulak kena tegur. tak faham tak faham.   kenapa kawasan pokok tu kena surat kebenaran? takpelah. bukan salah pakcik, salah sistem.

sayang, kemudahan atau tempat menarik tak boleh di explore hanya sebab takde surat kebenaran. membazir tau guna surat surat hardcopy ni. pokok --> kertas --> surat --> tong sampah? kalau ke kitar semula tahan lah lagi. tapi daripada kitar semula, better kita kurangkan penggunaan sumber. tudiak acah acah student alam sekitar. :p

ku sebut namamu di setiap doaku, bangkitkan setiap kenangan tentangmu, yang ku dapat hanyalah bayangmu.
SYAA


Ladang 16

 

 





thank you to 'the photographer' and friends. Nana, Pah, and Pipah. hehe. hopefully, dapat shoot kat sini lagi, dengan lebih 'sempurna' bersama surat kebenaran. banyak lagi aku tak explore UPM ni walaupun dah lebih kurang 3 tahun belajar kat sini hewhew. ada orang nak lead? k bye~

p/s :: nak cari batuuu nak cari batuuu

No comments:

Post a Comment