Sunday, 1 September 2013

Wake Me Up When September Ends..

hye guysss. entry kali ni berkonsepkan personal. bukanlah sebelum ni tak personal tapi rasanya kali ni macam nak cakap pasal personal lebihlebih sebab rindu nak tulis diari. sebab nak tulis diari? sebab ehem biarlah rahsia. hahaha.

okaylah. sekarang dah masuk bulan September. semester baru pun dah nak start. 9 September ni class start dah. tapi aku sekarang dah ada kat UPM. sebab apa? kejap lagi guwa cer dengan lu orang. so, waktuwaktu malam dingin cenggini, setelah dua malam ada akt UPM ni, haruslah guwa rasa rindu rindu aduh sayang merindu segala bagai benda alah kat rumah tu. orang orang nya dah tentu lah kann.

last outing was only with le parents and my super best cousin, Solehah. yang aku gebang selalu tuuu. haha. kita pergi tengok cerita "KL Zombi". aku taknak buat review kat sini. korang tengoklah sendiri. yang penting, memang BEST. sorry bala tentera guwa sekalian. lu orang tengah busy study kan. kasi guwa berjimba habis habisan kat rumah okay sebelum berbulan guwa jadi Tanggang. XD hmm tapi yang paling aku rindu mestilah cousin aku tu.

chemistry kitorang memang kuat lah sejak kecik. masa nak berpisah dulu ya Allah sampai menangis nangis gilagila bak hang! adoii. masa mulamula jumpa balik tu aku ada rasa awkward sebab aku taktau Solehah tu macam mana masa besar ni. rupanya, aku ni, beyond her expectation. hahaha. aku tak membesar mengikut apa yang dia fikirkan. ada ke dia fikir aku ni lemahlembut perempuan melayu terakhir ala-ala feminine gitewww. maaflah ye. hihi. kelakar je. and dia memang. memang perempuan sejati. tapi 'nakal' tu masih ada lah.

sekarang aku rasa rindu susah nak lepas sama sebijik macam masa kecik dulu. like seriously. aku tak sangka aku rasa macam ni. haha. haa masa haritu aku tunjuk gambargambar masa kecik kitorang tergelakgelak sakan. ada lah satu gambar tu sangattt kelakar tapi censored. kuikui.

tahun 1992. aku dah 9 bulan. Solehah setahun 3 bulan hihi.

tahun 1992.



ni arwah Alang. dah 7 tahun dia meninggal. Al Fatihah..

hihihi. kita dah 2 tahun. Solehah 3 tahun.

sampai sekarang Solehah suka teddy bear. kita rindu Pink Panther tuuu.

sebelah Solehah tu adik dia. Abbas Salim baya aku. still kat Sabah tak pernah jumpa lagi lepas terpisah.
masa ni kat airport nak hantar Nenek pergi umrah. kalau tengok betulbetul our smiles almost sama hehe.

one year before Solehah pergi Sabah. masa ni kenduri kahwin Pakcik, dia datang dengan Nenek semua. lepas tu, aku tak aksi dia balik then dia pun taknak balik then dia tinggal kampung then balik sama dengan aku then dia pakai baju aku hahaha. kita selaluuuu sangat macam niii. :')

antara persamaan kitorang masa dah besar ni, sukaaaaaaaaaaaaa ambil gambar sendiri hahaha. masa dia ada kat rumah, kalau keluar aku mesti melaram macam perempuan. serius. taktau kenapa. mungkin dah terlalu biasa kot masa kecik semua benda nak sama so, aku pun terjangkit nak pakai perempuanperempuan. kakaka.


tadaaa! ni hadiah birthday dia. aku bangga lah sebab aku orang first yang hadiahkan dia teddy bear dan berwarna pink. her favorite veghyyy much. masa dia kat Sabah, aku pernah pos kan hadiah birthday dia apa nak tau? rantai surat khabar gulung. benang pulak tu. hahaha. nampak sangat baru lepas belajar Pendidikan Seni. tapi dia suka. :D

love you. :')


amacam? cukup perempuan tak? lolol :O





























hahaha. memang aku sengaja nak tunjuk semua ni. andddd ada lagi satu favorite sama. Karaoke !!





kehkehkeh. feeling bak hang. ;p

haritu masa aku nak balik, dia ikut hantar aku. peranan dia haritu besarrrr sangat. sebagai pengangkut barang aku hahaha. tapiii silap besar lah dia tidur dalam kereta kannnn. XD













tapi nampaknya aku yang lebih lebih hakhakk. :p


aww sweet sangat. rosak gigi. ;p bapak aku tengah tolong mak aku betulkan zip beg dia. 

yang ni dah tentu tentu lah aku paling rindu kannn. walaupun selalu kena marah sebab pemalas nauzubillah kat rumah HAHAHA. <3

anddd Happy 22nd Anniversary to them. 22 tahun lalu pada hari dan tarikh yang sama.



okay. aku ada kat UPM awal pasal nak pergi hiking. program yang dah banyak kali tertangguh sampai aku dah rasa tawar hati. tapi, ni pengalaman first aku. antara to-do-list aku. hewhew. so, insyaAllah akan tercapai. :)



lepas tu, terus sambung dengan program Bazar Persatuan. so, kalau ada freshie UPM yang baca blog aku ni, jom join kami ! boleh like sini. SEKRETARIAT RAKAN MUDA UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA aka SRMUPM


jadi, sempena pemergian aku ni, aku nak mintak maaf kat korang semua yang baca blog aku ni. semua benda yang tersinggung secara sengaja or tak sengaja. doakan semuanya selamat ye. selamat masuk belajar semula dan selamat datang pelajar baru hewhew. poyo sangat ucapan ini. byebye!

p/s :: 


2 comments: