Thursday, 28 March 2013

ketiak kau ada bulu tak?

harini bukan cerita hantu tapi nak cerita projek terbaru. lepas kutip sisa sayur dengan buah, aku rasa ini projek kedua yang menarik walaupun mungkin a bit complicated than project composting tu. tapi taktau lah kan sebab aku pun  belum tau apa yang perlu buat.

so, harini ada lab class Instrumentation and Environmental Analysis and lepas dah belajar how to prepare standard solution by using volumetric and gravimetric method, we were assigned to analyse and detect heavy metals in any part of our body. fuhh. macam-macam lah cadangan yang diutarakan seperti

hair
finger nail
toe nail
ear shit wax
saliva
urine
mucus
tears
semen

you know semen kan? siapa nak sumbang tu ce cite. Dr. Zahiril si Sheera tu pun taknak kot? eh. tapi I believe it would be very interesting if we could get the sample. kalau aku ni lelaki, emmm ehem. :P

akibat susah untuk mencapai kata sepakat, so setiap group diberi masa untuk discuss and present proposal masing-masing to choose apa yang kita nak jadikan sample.

to be shorten, we all agreed to analyse and detect heavy metals in

ARMPIT HAIR

very nice aku rasa sebab kita nak kaji effects of applying deodorant. macam tu lah basically. harini baru dapat tajuk project. tunggu lah lepas ni apa pulak yang akan jadi. harap-harap proses detection tak boring. hewhew. so, siapa yang nak jadi subjek untuk bagi sample, boleh PM aku. sekian.

by the way, progress project composting haritu dah mula menampakkan hasil. pastikan hidung anda tersumbat bila melawat 'tapak projek'.








p/s :: I Knew You Were Trouble - Taylor Swift

No comments:

Post a Comment