Tuesday, 11 December 2012

Medianlog RAKIT #3.

last but not least, it's final dayyyyyyyy. aku rasa tak banyak yang aku nak ceritakan sebab tak banyak aktiviti yang involve kan myself tapi nak jugak show off apa yang kitorang buat kat sana.

pagi produktif dimulakan dengan cakap-cakap Andy yang tak pernah habis ( :P ) , and tarian gaya unggul sambil menyanyi bla bla bla. okay it was fun tapi whyyyy aku tak ingat pun bila dah balik UPM. so, tidak dapat disertakan di sini lirik lagu dan dance steps tersebut. after that, we headed to the sungai tooooo berpesta air dengan orang kampung! weehoo~


 well, aku tak rasa macam best sangat pun benda pesta air dengan orang kampung ni. mungkin sebab aku jadi pemerhati je sebab tak banyak aktiviti yang ada kategori wanita. choyy wanita uollsss. =.=' but then, it became exciting sebab sorak dengan mereka-mereka yang sporting. daebak! first event was Boling Kelapa. HAHA. baSpak kelakar. aku masuk andddd lost. here we can see gaya unggul sebahagian peserta. :O



I thought kelapa ni saiz 9 macam I biasa main. XD



actually, this was the only event yang perempuan boleh join tapi lepas post-mortem malam tadi, diorang adakan satu lagi event which was Lari Dalam Guni. disebabkan terlalu macam bandan, maka tiada satu shot pun yang diambil. hukhuk.

the supportive supporters. daebak.

for men's first event, ada pertandingan Tebar Jala. and I show you the winner lah je. so many photos I am too pening nak upload. hewhew.


jjang! hebat bukan? orang kampung pun kalah woii. 

next event, Panjat Tiang Licin. em em berapa meter ek tiang ni tak ingat lahh. tiang kayu tu disapu dengan minyak gris (?) and dengan kerjasama wonderpets diorang kena panjat memanjat untuk capai bendera Malaysia kat puncak tiang tu. kerja aku gelak jee.

sampai ada yang tertanggal seluar kate koooo HAHA.

 lepas tu, pertandingan Menyelam Paling Lama. tak tahu rekod pemenang berapa lama. and the winner was yang menang tebar jala tadi. daebak.


gigih gila duduk tepi tebing pasir tinggi untuk menyaksikan segala pertandingan yang berlangsung lagak menonton bola secara langsung di stadium sahaja.

panas woh. serius panas.

spot me.

the most anticipating event was Pukul Bantal. haa ni lah yang aku cakap haritu. selalu tengok dalam TV je. now, live kot. masa malam post-mortem tu ada usul kenapa perempuan tak boleh join. nak jugak kan. aku pun teringin. but then, Abg Bob cakap ini kan kawasan Pantai Timur. kampung. tak elok orang tengok perempuan main benda alah cenggini. erkk sentap sikit. hewhew.

Wafi and Madi

Sham and Unknown

gaya sepuluh. proceed to next round.

taktik yang gagal bertahan lama.

banyakkkk sangatsangat shots untuk event pukul bantal ni. nanti aku kasi link Harzin kalau korang nak tengok full album boleh lah okay.

nasib baik ada orang kampung join bawak payung. hewhew. and thanks Madi kasi aku air mineral :D

tak lupa jugak untuk anak-anak kampung ni. walaupun tak banyak tapi ada jugak untuk diorang sertai. untuk lelaki kita ada Tarik Upih and untuk perempuan kita ada Isi Air Dalam Botol. tapi shots untuk perempuan non hadoo.


I heard one of them shouted "berat nanang!"

it was fun. extremely joyous. walaupun berpanas, tak kisah lah. kalau tak sanggup berpanas, mana nak dapat pengalaman cenggini rupa. :D

finally, we came to the closing ceremony. all winners were announced and as I told you before, our group was awarded as "Kumpulan Rakit Paling Bekerjasama." hewhew (lagi?).

majlis penutup

ada cabutan bertuah. dan seperti biasa, aku takkan pernah pegang nombor bertuah yang dicabut. so unlucky of me. seriously, dari first time aku kenal event cabutan bertuah ni, aku tak pernah menang. ada pun, sekali masa High Tea asrama sebab hadiah nya beratus lebih kurang jumlah Hostelians. so, memang probability tu ada lah.

the most lucky winner. final prize.

we departed at about 3.30 p.m and arrived at UPM at 10 p.m. sumpah laju gila bas tu time balik ni. Alhamdulillah, we're safe.

so, that's all I guess. mungkin ada yang aku terlepas nak kongsikan tapi basically, macam tu lah pengalaman pertama yang aku lalui ni. best, daebak, fun, and for sure I wish to have next experiences which may be different from this. ;D

maybe ada Epilog RAKIT so, please look forward for it! thank you. any typo, abaikan.

p/s :: it's a relief we can be friends back.

No comments:

Post a Comment