Monday, 12 November 2012

Cinta Terlampau #1

Aku sebagai Sheera.

9 September 2011. hari tu merupakan hari pertama aku menjejakkan kaki ke salah satu universiti idaman aku, iaitu Universiti Putra Malaysia (UPM). aaaaaaaaaaa seronok dia aku taktau nak gambarkan macam mana. tapi sedih sikit sebab masa tu member tempat kerja nak datang raya. emm tapi takpelah kan hehe. so, basically macam biasa lah. uruskan segala macam nak masuk kolej, orientasi and bla bla bla. boring siot. macam budak sekolah. tapi budak sekolah lagi best kot. okay tak kisah lah.



esoknya, kita pergi melawat fakulti. okay Fakulti Pengajian Alam Sekitar sebab aku further degree in Bachelor Of Environmental Science & Technology. senior kata panggil BEST. okay budak BEST harapharap best lahh. taklimat segala lagi from Dekan and entahlah siapa lagi. aku pun tak amik port sangat sebab aku mengantuk and boringggg takde member. forever alone ke lone ranger ke tu semua aku lah. hah. tapi dalam pada dengardengar tu, mata aku asyik tengok depan je jugak. tapi bukan pada orang yang berucap. ada satu keindahan ciptaan Allah yang menarik perhatian aku. A MALE LECTURER.



pheww. siapa tu siapa tu. harapharap dapat masuk kelas dia nanti. see dah berangan sangat ni. anddd luckily kita boleh jumpa semua lecturers yang ada to interview them !! I was like tak sabar and overwhelmed gila nak cari lecturer tadi. tapiiiii aku takde member lagi untuk samasama pergi so I just follow je a big group wherever they went. and that group pulak course BEM. haha. noob gila aku rasa. pusing punya pusing, I found the place lecturer to held his interview. emm dah masuk tapi pandang je dah berdebar and terus jalan tinggalkan tempat tu. ahh sayangnyaaa. T_T

tapi tapi tapi lagiiiii aku dapat tahu yang lecturer tu PA akuuuuuu. hahaha. PA stands for Penasihat Akademik. basically, anything nak tahu, problem, urusan or whatsoever boleh contact dia. haa nampak tak jodoh di situ? wakaka. hmm tapi dari cara dia aku tengok macam taknak layan sangat je. tapi takpelah as long as dia jadi PA aku, I will always have chances to see him. naknak bila dapat kelas dia. bila lah kannn. hahha. apa yang aku suka sangat pasal dia? entah. tapi dia tinggi, putih, body pun not bad. specky lagi. cumaaa alah itu dimaafkan. itu luaran je. nanti sure aku akan selidik lagi. oh oh I have to call him Dr. Zahiril. :)

okay nanti cerita lagi. till then, Sheera.

p/s :: Istanbul Aku Datang awesome! :D

No comments:

Post a Comment