Monday, 24 September 2012

pilih pilih! 3 sepuluh!

it's week 3. and assignments are full loaded. nasib lah jugak in group so memang rasa macam wonderpets ah. ahha.

masa first week dulu, aku belajar yang hidup kita ni semuanya tentang membuat keputusan. apa yang kita buat tu, semua kita putuskan untuk buat atau tak. faham tak? kira macam buat pilihan lah jugak. kalau korang ada baca entry aku yang ini, lebih kuranglah tu maksudnya. tapi ni aku cakap secara general lah je.

tapi bila difikirkan betulbetul, memang totally true story yang kita ni hidup kerjanya untuk buat keputusan je. contohnya cenggini lah eh..


    awalawal pagi, aku decide untuk bangun dari tidur, nak pegi class. walhal aku boleh decide untuk tak bangun, tak pegi class.



    lepas tu solat subuh. of course lah wajib tapi wajibwajib pun kalau kita tak decide nak buat, tak solat jugak kan??


    this semester i went to class dengan na'im, kakcik, nana and pah naik kereta. selalu kitorang gerak 15 minutes before class start. despite, kitorang boleh je decide untuk naik bas and gerak half an hour before or lebih lambat. banyak option kat sini. putuskan je nak buat yang mana.

    you have no idea at all how we fight to board on the bus

    makan pun sama kes nya. nak nasi full? separuh? lauk ayam? ikan, telur, sayur, soya and whatever? semuanya tu kan kita yang pilih so kat situ dah nampak keputusan yang perlu dibuat. taknak makan lagi senang cerita kan. lepas tu kebulur kat bilik carik megi. *okay tak terasa pun. hee.

    ni sedap gila. percayalah.

    nak buat assignment ke taknak ek? hantar early, on time or lambat ek? suka hati lah kan. lepas tu kecoh bila tengok smp markah tak lulus, masa tu baru nak struggle untuk final exam. lastlast repeat. oh nauzubillahiminzalik.


    even now, aku decide untuk update blog. padahal aku boleh je nak biarkan blog ni or delete or update pada masa lain.

    this SPAARRRTAAAA

    haa nampak tak? nampak tak? kalau nampak baguslah. korang dah cakup 1 chapter dalam syllabus Masyarakat, Etika & Alam Sekitar. kalau tak nampak lagi, aha lu fikirlah sendiri.

    sebenarnya, boleh kata memang setiap pergerakan kita tu adalah keputusan kita tapi mestilah dengan izin Allah. apa apa pun sebelum buat sesuatu keputusan tu, fikirlah kesannya dulu. kesan kepada diri, masyarakat, keluarga, masa depan dan segalanya. semuanya ada pros and cons. wah gituu. boleh lah aku ganti Puan Rosta pulok pasni hewhew.

    okay sekarang guwa nak menuwitnuwit lagi. byeeeeeeeeeeeeee.

    p/s :: nak senyum je rasa ni hihihi. lupakan segala sejarah lama.

    No comments:

    Post a Comment