Thursday, 9 August 2012

budak form two, 2006

satu hari tu, tengah2 aku scroll homepage kat facebook, aku terjumpa satu benda ni yang membuatkan aku terimbas beberapa memori gila yang aku pernah buat masa zaman sekolah dulu.


nampak gambar tu bole cakap "alah setakat cucukcucuk begitu rupa je ape de hal." but i did something i can tell you, extreme. at first, memang aku cubacuba buat macam dalam gambar tu. then aku pasang benang kat jarum and start to sew patterns kat jari. finally, i made 'syaa' on my palm. boleh bayangkan tak kat tapak tangan ada perkataan 'syaa' yang dijahit menggunakan benang putih? it was a form of art. :D

masa form two aku jadi pengawas. lebih tepat lagi mawas? err =.=' one day, masa rehat member aku beli air tin. lepas habis, aku kemekkan and start sepaksepak tin tu. tibatiba jee ada satu pasukan 'tin sepak' kat depan kelas aku as i was the captain. haa terbaik lah. class aku kat bangunan tiga tingkat and the class kat floor atas sekali. biasanya, lepas rehat cikgu masuk lambat plus, location class aku sangat strategik so tak pernah ada cikgu yang punctual right on time masuk class aku tu. so dengan penuh semangat kesukanan kitorang pun teruskan main sepaksepak tin tu sambil diperhatikan oleh ahli pasukan bola sepak sekolah dari kelas sebelah. >_< tapi nasib tak baik, tetiba ada cikgu dari kelas bawah yang integriti naik untuk hambat kitorang. macam pelesit masuk kelas duduk tempat masingmasing. yang takbole blah tu, member aku sorang ni yang last sekali duduk tapi dia bukan dari team and cikgu tu tuduh dia. bapak klakar muka dia time tu. kahkah takleh tahan gelak lepas cikgu tu blah. at the end, we kantoi. anddd i was the only prefect in that team. big hand for me ;P but i still jadi prefect sampai form 3 and naik form 4, i resign.

my prestasi dalam exam fluctuate sebab selalu ponteng kelas. tapi bukan teruk sangat pun. kelas BM je selalu skip sebab cikgu tu haih taknak cakap lagi lah. and dia ajar seni. so one day, rasa malas gila nak stay dalam bilik seni tu. aku dengan member aku 3 orang naik class. Mal, Hieda, Tieja. kitorang start cerita hantu. okay memang best lah nak cerita hantu dalam kelas kosong yang ada bilik misteri kat belakang class sambil class sebelah ada cikgu. bila dah duduk tingkat atas, angin pun takde sepoisepoi bahasa lagi dah nak bertiup. terus fizik kimia punya angin yang menyebabkan pintu beberapa kali terhempas lalu mengeluarkan suara perempuan kitorang yang saspens sendiri. memang nasib tak baik, cikgu class sebelah tu cikgu garang so one more time, kantoi. ggrrr. fortunately, tak kena apa apa tindakan. hehehe mandrem. ;P



form two ni kadangkadang boleh kata honeymonn year macam form 4 lah. bagi aku lah sebab aku tak amik kesah langsung pasal PMR tahun depan tu. kadangkadang cikgu tak masuk kelas. one day aku lepak dengan Hieda and Tieja. sembang punya sembang, Hieda jumpa 1 sachet nescafe dalam beg dia. pastu aku tak ingat siapa punya water bottle yang ada penutup cawan tu. aku pun bancuh nescafe tu dalam penutup tersebut. sudu takde, guna jari pun bolehhh. and the drink was shared among three of us. ngee. tak cukup extreme lagi, jumpa pulak highlighter kaler pink dalam pencil case Hieda. tak tak tak bukan aku conteng meja dia but...aku apply kat bibir ala ala lipstick gitewww. siap buat line pakai pen merah dakwat basah. ya the whole class kata aku gila. hm aku tak gila weh. aku masih teruskan belajar ni. :(

hehehe so basically tu je lah kisah budak form two masa tahun 2006 di mana? di Sekolah Menengah Kebangsaan Ghafar Baba. sekian.

kalau ada typo dalam entry ni sila abaikan k. byeeeeee.

p/s :: kalau dapat, kaya aku weh. hehe.

No comments:

Post a Comment