Thursday, 26 July 2012

Santai Del Famosa.

amacam? ada title lagi gempak tak? ngehh. 

pada sebulan lebih yang lalu, aku pergi annual event tempat kerja ayah aku, Family Day. this year buat kat A'Famosa Resort Malaysia. akibat bajet banyak maka event ni dijadikan 2 hari 1 malam. tapi satu je yang tak best. ada dua session. kitorang dapat first session. maka terpisah lah sedikit sebanyak dengan member yang lain. elehh adew kewwww hewhew. :P

so, we checked in just before dawn sebab event start malam. malam tu just ada dinner and performances lah. bacisally, we stayed here. :)

dalam ni ada voucher makanan, tag masuk water world and kad kunci.
Condo D'Savoy
tak semua duduk kat sini. ada yang dapat villa, tower 13 2 tingkat, and we got Tower 2, Level 13, Room No. 1318. penempatan staff dan family adalah berdasarkan kekosongan bilik yang ada di merata rata tempat. tapi yang bestnya dapat condo ni, satu family satu bilik. kalau dapat villa, kena share denagan family lain. the room was aweeesomeee sampai tak sempat nak capture each angle of the room kerana terlalu menikmatinya. bayangkan ada hall, tv ada channel astro yang lebih daripada biasa, kitchen siap ada macam bar, ada 3 bilik which each room ada dua queen-sized bed. memang syok lahhh tapi sayang dapat tinggal 1 malam je kat situ. sobs. after dah check in and solat Maghrib, teruslah bersiap untuk dinner tu. the dinner was held at water world car park. sebab diorang takde tempat yang boleh memuatkan berapa ribu orang tah. hehe.

gedik was ready !

beloved parents. :)

My Family.

Siblings.
papa got reason why he wore sunglasses. that night he was a celebrity square. hehe just wait and see.

bila dah sampai, first thing to do was cari meja. cari punya cari, hah nun depan stage and big screen depan sana. whoa memang the best lah. and i knew what was the reason we were placed there. a big round table was shared with uncle Tibet's family. i'm not sure apa nama sebenar uncle ni. hee.

his best friend. 
 diorang dah kenal lama and had been good friends since doludolu lagi. masa tu kerja kat Kerteh, Terengganu before were transferred here, in Melaka. he brought his two sons. jjangjjang!

Alqasha.
 unik ek nama dia. muka surprise gila. haha. dia ni bagus. taknak orang perempuan dukung. kat aku pun dia taknak. melalak nanti. but when my brother held him, he behaved so well.

malam tu, selain dinner of course lah ada persembahan. if two years back we had HUJAN, last year we had Nabil and Angah Raja Lawak, this year we hadddddd Jep Sepahtu and still Angah Raja Lawak. yeayy!
antara yang ada ialah Petronas Talentime, Tiru Gaya Ramli Sarip, slot with kids and just an ordinary singing performance. the opening agak grand lah. ada budak silat semua and pasukan tarian Sekolah Kebangsaan Sungai Udang. cehh masa aku skolah situ dulu takde ponggg huhu.

Production Team
hanya ambil shots masa Talentime jee. this was the first group to perform. they presented nasyid. see that background? tu tema Family Day tahun ni, Santai Del Famosa. maksudnya err bersantai di Famosa kot. logik kan? kan? kan?

HSES Team
yang ni second one. see that Angah? two years in a row tuu. they presented 'Anak Kampung' by Jimmy Palikat. yang baju biru tu, i call him uncle Deraman. he sang in original version while yang pakai serban tu uncle Ja'a nyanyi dalam versi Kelantan. fyi, papa was in this group. kira celebrity lah kann hehe. but mana dia?? sementara tunggu Angah habis menceceh kat atas stage tu, we took chance to meet Jeppppp yeahh.

kurus kann hehe.

with Kakyang.
kakyang ni member dari sekolah rendah. so far, semua event Family Day ni mesti sama and always jumpa. :D

taktau nama abangabang ni apa.
papa's team mates, backup singers. yang kiri sekali tu paling mesra alam and style habis. andddd jjang!! ni lah ayah guwa. jadi drummer siott. haa celebrity tak celebrity lah kann. hehehe. sunglasses tu prop wajib.

kamon. siapa nak challenge? :P
 makanan sangat banyakkk tapi haruslah takde gambar kerana ehemehem busy sangat dok mengabehkannyee. =.=' finally, HSES Team won first prize. even though, ada BIG secret there. nak tahu? jumpa saya nanti okay.

table's number
other, ada lucky draw tapi macam biasa setiap tahun, tak lucky pun. kuikui. selain jumpa member, ada jugak jumpa cecikgu. yang selalu nilah Cikgu Aspalela. masa kat SGB dulu, dia ajar Kemahiran Hidup. puas aku belajar menjahit dengan dia ni. hukhuk. randomly, aku panggil dia Datin Sri and dia panggil aku Tengku Puteri. hamboih taknak kalah kauuu.

kanan sekali tu anak dia, Adila.
 Adila muda setahun aku. plus, abang dia sebaya aku tapi dia takde malam tu. kitorang satu class dulu. now, Adila dah nak sambung degree bulan 9 ni after finished her Foundation in Agriculture in UPM.

malam tu tido pukul 2 lebih. nak nak malam tu aku wish member aku punya birthday. dia bantai pi call aku. memanglah dok sembang jaa. sampai kena marah dengan Aidil. wuwuwu.

esoknya, free activities in Water World. siap sarapan semua, terus pegi sewa pelampung and main semua slides yang ada. okay aku malas nak cerita pasal bendabenda alah kat sini. hehe.


 so, around 2PM p.m, bersihkan diri and get ready nak balik sebab ada lah orang tuu diorang kena balik asrama. ghahaha. okay tak kelakar pun. last but not least, i'm looking forward for the next year Family Day. byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ^_^

p/s :: i gain weight huarghhh!!!

No comments:

Post a Comment