Thursday, 14 June 2012

pengawas ganas.

haa tengok super spontan ada angsa ganas kan? yang ada zizanG tuu. :P ni nak cita pasal pengawas ganas pulak. ehem ehem.

i met my old school friend, back to kuantan 1999-2003. old enough hah? never meet since then. now we were studying at the same place, awesome UPM. *bodek TNC kakkiba hahah. and she's my classmate's room mate. one day, i asked syahirah that ain ada cakap pape tak pasal aku bila jumpa masa dah besar skang? maklumlah duludulu kecik molek comel lote tak matang langsung pegi skolah bawak beg roda tarik ramairamai kahkah. know what she said?


"macam mana lah kalau dia ada pakwe. masa sekolah dulu dia ganas."


hah. amik kau sebijik kena. hahah err am i really ganas masa sekolah rendah dulu? =.='

aku pengawas masa kat sana since darjah 3 sampai darjah 5. plus, aku penolong ketua pengawas sesi petang masa darjah 4 ke 5 entah. aku taktau la tang mana yang dia bole cop aku ganas sampai imagine kalo aku ada pakwe cemane haha.

time rehat kitorang memang dilarang duduk dalam kelas. disebabkan blok kelas aku ada 4 tingkat, so ada pagar kat first floor. time recess je mesti ada pengawas yang bertugas jaga pagar; buka kalau ada orang nak turun, tutup kalau ada orang nak naik. kira memang restricted gila lah kelas timetime rehat. so, in the number of prefects, ada yang tukang buka tutup pagar and others pegi round kat classes atas if ada students untuk halau suruh diorang keluar and turun. girls always follow the rules but boys? haa ni memang satu cabaran. hihi malu pulak nak bagitau. ha ce cite ce cite.


  • bila arahkan suruh turun bole blah lari tinggalkan guwa macam tu je kan. sebabkan takut dgn cikgu tengku rozita (cikgu pengawas yang garang gila babeng, selalu kena marah time meeting) , jadi pergi KEJAR !! kejar sampai dapat tangkap. dah tak ku hirau kelelakian dia asalkan aku dapat cekak kolar baju dye bawak dia turun dari blok tu.
  • one fine day insiden kejar mengejar ni ada siapkan penyodok nak halau aku pergi in case aku nak cekak baju diorang. heh. selamba je aku tangkap penyodok tu but dia tak lepaskan then aku terseret beberapa meter atas lantai. puihh abes kotor kain aku. tak guna betul.
  • some day, aku dapat sorang budak ni aku bawak dia turun then aku tertolak dia kuat then dia jatuh tergolekgolek kat tangga tu ke bawah. and and and dia nangis ! sakit kot kepala dia. then aku bribe dia cket supaya dia tak report hihi. cuak woh. aku cakap kalau kau tak stop nangis and tak bagitau cikgu aku bagi dia naik setiap kali rehat if he wanted to. ciss. tercalar integriti aku. T_T *tapi takde siapa yg tau hukhukk.
  • kalau 13 mei 1969 tu rusuhan kaum, setiap selang beberapa hari di sekolah tu ada rusuhan pagar. gila woh diorang ni. obses gila dengan kelas diorang kat atas tu. beriya gila nak naik sampai merusuh. kadangkadang berjaya kadangkadang tak. sampai tangan aku pernah terluka. pegi report kat cikgu tengku then diorang kena marah hehe. *tu lah siapa suruh tak bribe aku. XD


tu je yang aku boleh ingat apa aku pernah buat dulu, kemungkinan yang boleh diterima pakai untuk ain cop aku ganas. ciao!

nanti saya upload gambar saya darjah 3 pakai baju pengawas Sekolah Kebangsaan Indera Mahkota okeh. kihkih.

p/s :: ruparupanya kau idaman orang sekian lama.

No comments:

Post a Comment