Friday, 30 March 2012

shy shy jadah.


korang korang korang semuaaa. masa first time korang nampak @ jumpa aku, korang segan tak nak tegur aku? reasonnya sbb aku comel? HAHAHA. lawak apa ni?? =.='

aku ada satu sikap yg pemalu dan segan untuk menegur budak perempuan yg bg aku, adorable. even i know her name, who she is and i'd seen her somewhere before. tp kenapa eh jd macam ni? nak tegur tp malumalu kambing. hahah. rasanya dah banyak kali jd macam ni. aku suka tengok muka dye tp bila nak tegur utk berkawan malunyaaa la haii.

contoh terdekat skang ni macam floormate aku. aku kenal dye tu budak satu matrik dgn aku dulu. cemane aku tau nama dye pun aku taksure tp yg penting aku tau la dye tu sape. then tuptup dye satu u and satu floor dgn aku. dari first time aku nampak dye aku nak tegur dye tp aku rasa cam nanti apa dye fikir psl aku tetibe main tegur je. that's one more thing about me that is, fikir orang akan bercakap apa psl aku bila aku buat sesuatu t'hadap org tu even tegur je pun. entah pape tah.

sekarang dah setengah second semester dah pun and aku masih tak tegur dye. selalu je pun b'selisih tp tu lah. malu. entah apa yg aku malukan sgt punn aku taktau. pelik doe. haha. sampai lah a few days ago, aku termimpi dye. dlm mimpi tu aku ditakdirkan satu group apa tah dgn dye. since then baru lah sembang2 semua. aku siap cakap lg perasaan aku jumpa dye. kelakar sehh. sumpah kelakar amende yg aku alami ni. lepas tu jumpa kat cafe sebelah sebelah ni pakai tshirt matrik yg sama. tu diaa. aku dengar membe dye bisik2 cakap kitorang pakai tshirt sama tp dye senyap je tengok aku. aku senyum tp aku pandang tempat lain. kenapa wehh kenapaa. macam jumpa bakal suami pulak malumalu begini.

and finallyyyy td aku post kat wall dye, "cafe - b'tshirt kmns yg serupa. *hye. eh segannya tegur floormate. :P". 


kahkahkah. 


the end.

p/s :: surprise di seksyen 2 shah alam.

No comments:

Post a Comment