Saturday, 11 February 2012

So Syok Holidays! :: Part 1

semester 1 berjaya dihabiskan pada 15 Januari 2012 yg lalu. memang suffered okay nak tunggu seminggu kemudian to take the last paper. haih. well, the holidays went quite interesting. a week spent full of joy. gahahah. straight to the ampang point, the next sunday we went to Bukit Cahaya Seri Alam formerly known as Bukit Cerakah, Shah Alam. ingatkan tutup lambat jadi kitorang pun pegi lah lepas zohor. tengok2 tutup pukul 5. tapi dah nama pun CNY holiday, we were allowed to be in there till 7 p.m. so basically we went heeeereeeee.


taman iklim sederhana empat musim ni is the main attraction here. lain lain setakat gardens, parks and animals macam mini zoo. aku rasa bertuah *la kot?* sbb time ni sedang winter. merasa lah mak jemah musim sejuk tu macam mana kan.


kita boleh pilih nak naik tram atau berbasikal mahupun menaiki bas no. 11. kami memilih untuk beratur panjang menaiki tram akibat jalan yg berbukit dan jauh. alah sebenarnya malas kan. hee taklah kesian kat parents i. huehueheu. kalau sewa basikal, first hour rm5 and next hour only add rm1. next time lah kalau aku pergi dengan members ke, encik AA ke bolehlah merasakan suasana romantikus berbasikal sambil berpeluh.

jadual 4 musim
apa yg buatkan aku excited gila babeng nak datang sini before this pasal benda ni lah. aku ingatkan ada all those four seasons in one house tapi rupanya ada tarikh tertentu mengikut jadual liar negara. baru nak rasa feeling meeling waktu musim bunga. huehuehue. *ye skarang aku dah macam minah bunga sikit. err.

menunggu giliran akibat orang yg berbondong

pergi dengan mereka
winter. tapi hanya dibenarkan berada di tengah laluan tu je. takbole merasa the fake snow. temperature masa ni was negative something.


muka tahan sejuk. hehh. gila oh diorang tak bagi jacket pemanas. haha. tu lah sebenarnya boleh dalam tu 3 minit jee tapi ada ku kesah ke bayar rm4 ntuk 3 minit jee. lastlast padan lah muka sejuk membeku dingin di kalbu sendiri.


kann. citacita aku dengan si Ain ni nak makan ABC di mana ketulan ais diimport dari sini. bersungguh.


lepas keluar dari rumah tu, terus nak balik jee. takmau dah tempat lain. *nada iklan syampu pantene*. 


macam yang aku cakap ada animals tu, ada kera yg dibiarkan bebas macam ni. siap ada signboard gambar diorang lg. femes kan. jeles la aku macam ni. memang jinak dan comel. macam aku? tak, ye. okay fine aku lahir tahun monyet kalau mengikut kalendar cina. =.=' dan aku tahu memang aku comel. okay riak. dahla.

ce teka ni mana? *cermin tepi jalan
pun bolehhhh. ahaks.

see. jambatan gantung ni tak horror langsung sekaligus membuat diri terkinja kinja
ingat tak teruja ke jumpa jambatan gantung even tak takut langsung. entahlah dari kecik memang aku suka jambatan gantung and everytime i see it, my heart explodes. grrr. :P

this is real. unbelievable? belivit.
ini lipan real. jumpa tepi jalan. for me, ni first time lah aku jumpa lipan macam ni. bg WHOA sikit tanda kagum, subhanallah.

note the rabbit. hueheuheu.

apa jee yg ada kat taman haiwan ni. rusa, peacock, rabbit *tak jumpa pun* , burung, kuda, dan ayam. aha tu jee yg haiwanhaiwan yg kami sempat explore. dan dan dan baru aku tahu satu fakta bahawa kencing kuda merupakan kencing yg paling busuk. punah harapan nak bela kuda macam ni. haih.


skarang adnan sempit boleh kalah dengan aku
duludulu tak pernah ambil gambar macam ni.

aku tak bermaksud pun nak buat duckface. err.

lepas keluar dari kawasan tu, serbu pakcik aiskrim. hehe. memang ramai pakcik yg jual aiskrim kat situ. terasa telah kembali pada zaman kanak-kanak dulu puleksss.




terbaik wokk.

encik ayah kata time spring nanti nak pergi lagi. okay TERUJA. balik petang tu terus ke destinasi seterusnya iaituuuu I-City. 

TO BE CONTINUED..

p/s :: bila berjauhan baru rasa sayang merimbun rimbun. :))

No comments:

Post a Comment